El Mercat de les Flors: la casa de la dansa moderna

logo-mercat-DMov-350x308

Júlia Canals (Barcelona) -. El Mercat de les Flors, teatre municipal de referència, va ser fundat l’any 1983 de la mà de Maria Aurèlia Capmany i Pasqual Maragall, al Palau d’Agricultura de Montjuïc, amb motiu de l’Exposició Internacional de 1929. Tanmateix, no va ser inaugurat fins el 1985.

Actualment està considerat un centre de referència pel que fa a les arts escèniques en totes les seves modalitats. Tot i així, té un especial interès per la dansa, motiu pel qual n’ha esdevingut una eina de foment d’investigació, producció i difusió. El teatre acull tot tipus de dansa, però és conegut per donar cabuda, sobre tot, a projectes de dansa moderna.

Des de fa aproximadament una dècada, el Mercat de les Flors du a terme una funció educadora en dos àmbits molt concrets: la normalització de la dansa a Barcelona i la socialització i integració dels diferents grups que en formen part. Per aconseguir-ho participa en l’organització d’activitats relacionades amb el món de l’escenografia, a més de produir material didàctic propi. Tot plegat és al servei del seu principal objectiu: el foment de les arts en moviment.

El Mercat de les Flors ha desenvolupat diferents programes amb la col·laboració d’agents nacionals, estatals i internacionals. Un dels més populars és el projecte “Apropa Cultura”, que dedica tot l’any a realitzar aquesta tasca a nivell nacional.

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google photo

Esteu comentant fent servir el compte Google. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s