HMD: la companyia

Untitled

 

Martina Alcobendas (Barcelona) -. Hand Made Dance (HMD) és molt més que una companyia de dansa contemporània. Fundada per les ballarines i coreògrafes Neus Ledesma i Andrea Just el 2011, HMD s’ha posicionat els darrers anys com un dels projectes més innovadors de la dansa contemporània i les arts visuals. HMD ha realitzat diverses incursions en la disciplina de la videodansa, l’experimentació escènica i la instal·lació. La transversalitat és una constant en la seva obra. De fet, Croma – projecte de HMD en col·lboració amb el dissenyador gràfic Pelayo Méndez – ha estat premiada als Future Internet – Performing Arts 2015 per la innovació artística que du a terme la companyia en el camp de les noves tecnologies. Organitzat per la Direcció de Creativitat i Cultura de l’Institut de Cultura de Barcelona, aquest certamen reconeix els millors projectes escènics interactius que tenen lloc a la ciutat comtal.

Tant Just com Ledesma han cursat estudis superiors de dansa contemporània a la prestigiosa The Place, una de les escoles de contemporani més reconegudes a títol internacional. Ledesma, de fet, encara sent alumna de The Place va participar a la Gala del 40 aniversari del Duc de York al Buckingham Palace com a ballarina de la peça The Still Point (James Cousins).

Les dues fundadores també tenen una altra cosa en comú: tant Just com Ledesma van començar la seva carrera artística a Barcelona, a Company & Company i a l’Escola de dansa Spin respectivament. Dos anys després de crear HMD, Just va treballar a l’English National Opera com a freelancer l’any 2013 com.  En aquest temps, Ledesma ha completat un Grau en Comunicació i un Postgrau en Gestió cultural, que ha compaginat amb la seva feina de professora de dansa contemporània.

Aquesta és la relació de projectes que HMD cita al seu portal web:

 

Un pensament sobre “HMD: la companyia

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google photo

Esteu comentant fent servir el compte Google. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s