Sonia Rodríguez: coreògrafa, directora i ballarina

soniarodriguez

Crèdits de la imatge: Sonia Rodríguez

Ariadna Bruguera (Barcelona) -. Sonia Rodríguez (1974, Las Palmas de Gran Canaria) compta amb un ampli reconeixement internacional. Des que va iniciar-se en el món de la dansa ha participat en diversos projectes d’arreu del món com a coreògrafa, ballarina i, fins i tot, professora.

Comença la seva carrera professional el 1992 participant com a intèrpret a diferents companyies europees. Algunes d’elles són Provisional Danza (Madrid 1992-1996), Charleroi Danses (Bèlgica 1996-1998), En-Knap (Eslovènia 1999-1998) i Gissela Rocha (Zurich 1999). No va ser fins el 1999 que va començar la seva professió com a ajudant de corògrafa de la mà de Rui Horta, Alemanya.

El 2002 va ser l’ any que va donar un gir definitiu a la seva carrera. A banda de treballar per companyies tan significatives com H2dance (Anglaterra), també va guanyar el premi Millor Intèrpret del Certamen Coreogràfic de Madrid, que li va permetre participar al American Dance Festival (EUA). Aquest mateix any, funda la seva pròpia companyia (Cia. Sonia Rodríguez) i es llença a la elaboració de diverses peces de gran rellevància per a la seva carrera. La primera va ser, justament, Caos, la qual segueix interpretant als escenaris pel seu gran reconeixement.

Posteriorment, i amb l’ajuda del seu equip crea  15 minutos, Azar, Signs, Walk by, El habla del cuerpo, Mabel, One thing leads to another i Señales a Lala, entre d’altres. A més, en produeix d’altres per a diferents escoles i esdeveniments amb la col·laboració d’altres professionals: Walk by, Trasbordo, Bal(l)ade, Forbidden Colours, Más aire que palabras, Thirteen Steps i Contemplatio-Performed.

En els últims anys ha col·laborat com a intèrpret amb altres companyies importants d’arreu del món, com Cie Yann Lheureux (Montpellier), i ha estat professora convidada en altres entitats com el Conservatori de Portugal (Lisboa), Metros (Barcelona), Lanonima Imperial (Barcelona).

 

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google photo

Esteu comentant fent servir el compte Google. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s