Sol Picó: dansa, coreografia i direcció

Captura.PNG

Sol Picó a l’estrena de ‘Cita a Ciegas’. Crèdits de la imatge: Ariadna Bruguera.

Ariadna Bruguera (Barcelona) .-  Sol Picó (Alcoi, 1967) és una ballarina i coreògrafa valenciana. La dansa clàssica, l’espanyola i la contemporània són les tres disciplines més habituals en les seves creacions artístiques.

Malgrat l’any 1988 va crear la seva primera companyia, anomenada Danza Robadura, és amb la Companyia Sol Picó (1994) amb la que ha anat creant el seu segell artístic personal. Els títols de les creacions i el llenguatge interpretatiu i creatiu que empra la ballarina denoten la particularitat de les seves obres. Razona la vaca (1995), Bésame el cáctus (2001), La dona manca o Barbie Superestar (2003), Sirena a la plancha (2008) i Petra, la mujer araña y el putón de la abeja Maya (2011) són només alguns dels exemples de les peces que configuren el repertori de la coreògrafa valenciana.

Picó va formar-se, entre d’altres, al Movement Research de Nova York. Va ser a la ciutat nord-americana on va poder col·laborar, durant els primers anys de la seva formació, amb d’altres companyies i coreògrafs d’arreu, com ara Rayo Malayo Danza o la companyia Arte Total Los Rinos.

La Companyia Sol Picó va ser resident de dansa al Teatre Nacional de Catalunya durant el període de l’any 2002 al 2004. Durant els 22 anys de recorregut que du la companyia, Picó compta amb l’experiència d’haver actuat en més de 900 representacions a 25 països diferents. Però la línia que continua mantenint-se en les seves obres, inclús després d’haver trepitjat tants escenaris, és la de la mescla de diferents gèneres, sempre guardant un racó per l’humor.

La companyia de l’alcoiana és una de les més reconegudes del nostre panorama actual. D’entre la vintena de reconeixements que ha rebut, en són destacables:

  • Premi Nacional de Dansa de Catalunya.
  • 7 Premis Max.
  • 3 Premis de les Arts Escèniques de la Generalitat Valenciana.
  • 2 Premis Butaca.
  • Premi FAD Sebastià Guasch.

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google photo

Esteu comentant fent servir el compte Google. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s