NIT DE SOLOS A NUNART

 

El grup de treball de NunArt Guinardó presenta el seu primer conjunt de peces individuals

Martina Alcobendas (Barcelona) -. El grup de treball dirigit per les ballarines Laura Vilar i Ona Mestre va presentar el dissabte 20 de febrer un conjunt de solos creats i assajats a NunArt Guinardó. “Solos en procés de creació” és una de les mostres que programa periòdicament NunArt per tal que els participants dels seus tallers, activitats i cursos intensius tinguin l’oportunitat de presentar la seva feina davant l’audiència. El públic va sumar-se amb entusiasme a la proposta de NunArt. Fins i tot va ser necessari incorporar una fila de cadires més a les previstes.

Els disset ballarins que van participar-hi, de diverses procedències i nivells, van interpretar les peces que ells mateixos han coreografiat seguint els consells de les directores. “Alguns dels participants fa sis mesos que ballen, mentre que d’altres són professionals”, afirma Laura Vilar.  Noms com el de Nacho Cárcaba, ballarí i professor de House, o Anna Llombart, ballarina i especialista en claqué i body percussion, resultaran familiars als aficionats a la dansa.

Aquesta és la tercera edició del projecte: per tercera vegada consecutiva, un grup de ballarins es posa a les mans d’Ona Mestre i Laura Vilar en l’entorn de NunArt. La iniciativa va néixer l’any 2013 de la necessitat de Vilar de trobar una manera diferent d’ensenyar i compartir la dansa. Així sorgeix el grup de treball, un espai de creació basat en la dansa contemporània i obert a tothom.

“Volíem arribar a les persones a través del moviment, de la dansa. Aquest creixement havia de venir de l’experimentació. La finalitat era trobar-se a un mateix. A partir d’aquesta necessitat meva, trobo una parella increïble, l’Ona Mestre. Desitjo que sigui ella qui m’acompanyi en tot això”.

“Reproduir coses d’altres persones és genial, jo també he passat per aquí. Però aquí fem un treball que consisteix en preguntar-se: jo què vull d’això?”

– Laura Vilar, sobre el Grup de Treball.

Elles no són les úniques que han repetit com a coordinadores i directores del projecte. Pamela Kaddatz, una de les ballarines, assenyala que és el segon cop que en forma part. La Pamela assisteix regularment als entrenaments de NunArt i va unir-se al grup de treball el juny de 2015. El primer cop que va actuar davant del públic, afirma, va patir molts nervis. “Ara és diferent. Alguna cosa ha canviat. Avui tinc una sensació millor”, comenta, una hora abans que comenci la mostra.

El grup de treball seguirà les seves sessions en l’horari habitual. És possible que en les següents mostres de dansa els participants presentin coreografies en forma de duos o trios.

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google photo

Esteu comentant fent servir el compte Google. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s