La mostra: punt de trobada entre professors i ex alumnes

Martina Alcobendas (Barcelona) –. L’Andrea Sanz va començar a ballar amb tres anys a l’Escola de dansa Spin. Ara en té 19 i, encara que no participa a la mostra, és l’encarregada d’assistir el tècnic de so del Centre Cívic Nord per tal que a cada coreografia soni la pista d’àudio corresponent.  A més, dos dies a la setmana fa d’ajudant a les classes de dansa dels més petits de l’Escola de dansa Spin. Al seu costat hi ha la Cristina Castells, ex alumna de l’escola. Al final de l’actuació, les dues recorden l’època en què eren elles qui pujaven a l’escenari. “Va ser una etapa molt emocionant”, comenta la Cristina. “Passàvem molts nervis”.

jh

Cristina Castells i Andrea Sanz al concurs Youth American Prix. París, 2013.

Centenars d’alumnes han passat per l’Escola de dansa Spin des de la seva fundació al barri barceloní de Sant Andreu l’any 1998. Molts d’ells segueixen assistint a les mostres, espectacles i festivals que organitza l’escola, alguns en qualitat d’aficionats a la dansa i d’altres com a ballarins professionals. És el cas de Marta Tejada, que també era el 28 de febrer al Centre Cívic Nord. La Marta va seguir la seva formació al Real Conservatorio Profesional de Danza Mariemma i actualment forma part de la companyia 360º Danza Contemporánea. “De la formació que vaig rebre a l’Escola de dansa Spin en destacaria la musicalitat i la capacitat de treballar en grup”, comenta.

Alguns dels membres de l’equip docent de l’escola de dansa Spin també van començar la seva formació al centre o van estar sota el mestratge de la seva directora, Susana Arribas. Miriam Domínguez, professora titular de dansa clàssica, va seguir els cursos de la Royal Academy of Dance que s’imparteixen a l’escola. Posteriorment, va cursar la carrera de Fisioteràpia, fet que complementa el seru perfil com a mestre de dansa. Fins fa ben poc, coincidia a l’escola amb una companya d’estudis, Neus Ledesma (ballarina, coreògrafa i fundadora de la companyia Hand made Dance).

La Neus, que va graduar-se a la prestigiosa The Place de Londres, va marxar fa poc a Alemanya per a continuar la seva carrera com a coreògrafa. A la mostra del dissabte dia 28 de febrer s’hi han pogut veure algunes de les seves coreografies. També hi ha estat representat el ballarí i coreògraf Miquel G. Font, ex alumne d’Arribas i director de la companyia contemporània Habemus corpusPatos, la peça que va coreografiar per a les alumnes senior de l’escola en motiu del festival del curs passat, és una revisió del clàssic quartet del segon acte d’ El llac dels cignes.

_DSC0175

Escena de Patos (Miquel G. Font). Imatge: Martina Alcobendas.

La majoria d’ex alumnes coincideixen en què el món de la dansa ha canviat molt en els últims anys. “Els concursos són cada vegada més competitius”, comenta la Cristina. La Marta, en canvi, els recorda com “una experiència més”. “No ho vivíem amb nervis”, afirma. La sensació general, però, és que cada vegada hi ha més nivell.

“No hem canviat la manera de treballar al llarg de les generacions”, afirma Susana Arribas. Però Míriam Domínguez, que va formar part dels primers grups d’alumnes que assistien a concursos en representació de l’escola, afegeix una cosa més: “Les alumnes es veuen les unes a les altres, des de ben petites. I s’exigeixen més i donen més des d’aleshores, perquè veuen que als concursos hi ha gent molt bona”. Totes dues professores coincideixen en una cosa: mentre que els exàmens reglamentaris de la Royal Academy of Dance permeten treballar la tècnica de la classe, competicions i certàmens serveixen per explotar la vessant artística i coreogràfica de la dansa.

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google photo

Esteu comentant fent servir el compte Google. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s