TEMPORADA DE CONCURSOS 2016

_DSC0256

L’Escola de dansa Spin presenta les coreografies seleccionades per a la temporada de concursos 2016

Martina Alcobendas (Barcelona) –. Falta un mes perquè comenci la temporada de concursos de dansa 2016. Primer serà el torn de la final espanyola del certamen internacional Dance World Cup, després d’Anaprode – concurs nacional per excel·lència – i, per últim, del Premi Jujol de dansa. Entre les bambolines del Centre Cívic Nord (Barcelona) no es parla de res més. Avui és dia d’assaig general, però amb públic. Els 55 alumnes de l’Escola de dansa Spin que participen a la primera mostra de dansa que l’escola organitza enguany dediquen els darrers minuts a escalfar, repassar les seves coreografies o a fer retocs d’última hora al vestuari.

Cada any, l’Escola de dansa Spin programa una actuació destinada a què els ballarins i ballarines del centre puguin posar-se a prova dalt de l’escenari abans de fer-ho davant  d’un jurat professional. Això és el que passarà als certàmens de dansa en què l’escola participarà al llarg dels propers mesos, juntament amb altres centres de Catalunya.

Aquest 2016 la mostra s’ha celebrat el dia 28 de febrer, quasi un mes abans que comenci el Dance World Cup Spain (24 – 27 de maig). Abans d’alçar el teló, Susana Arribas, directora del centre, ha volgut recordar a l’auditori el caràcter de la mostra: “Es tracta d’un assaig”, ha afirmat. “Encara tenim temps per acabar de pulir algunes coses”.

El programa de la presentació incloïa 89 peces individuals – tant de repertori com de creació pròpia – 24 balls grupals, dos duos i un trio. Totes les coreografies han estat preparades i treballades durant les classes anuals. Els professors de les àrees de clàssic (Miriam Domínguez), contemporani (Neus Ledesma)  i danses urbanes (Javier Bolance i Ester Mestre) han tingut, en molts casos, una feina doble: la coreogràfica i la docent.  El procés ha comptat amb la supervisió, coordinació i participació de Susana Arribas. També ella és professora de dansa clàssica, disciplina que ensenya des de fa més de 20 anys.

Però preparar un concurs no implica l’aturada de les classes regulars. En aquest sentit, professors i alumnes han hagut de treballar dur per tal de compaginar-les amb els assaigs, que, a més, sovint incloïen versions alternatives de la mateixa coreografia; els requisits d’edat, nombre de ballarins i estil de cada concurs són diferents. Això exigeix dels alumnes que siguin capaços de memoritzar variants de cadascun dels balls en què participen, a més d’ integrar-hi les seves habilitats artístiques i tècniques. 

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google photo

Esteu comentant fent servir el compte Google. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s